Címke ellenőrzés

Röviden

Az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatás alapelveit, általános követelményeit és az élelmiszer-vállalkozók kötelezettségeit AZ EURÓPAI TANÁCS ÉS A PARLAMENT 1169/2011 RENDELETE tartalmazza. Alapkövetelmény: A végső fogyasztónak vagy a vendéglátóknak, illetve közétkeztetőknek szánt valamennyi élelmiszert e rendeletnek megfelelő, élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásnak kell kísérnie. - nem lehet megtévesztő - pontosnak, egyértelműnek és a fogyasztók számára könnyen érthetőnek kell lennie - nem tulajdoníthat az élelmiszereknek emberi betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására vonatkozó tulajdonságokat, és ilyen tulajdonságokra nem is utalhat

Leírás

- nem lehet megtévesztő
- pontosnak, egyértelműnek és a fogyasztók számára könnyen érthetőnek kell lennie
- nem tulajdoníthat az élelmiszereknek emberi betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására vonatkozó tulajdonságokat, és ilyen tulajdonságokra nem is utalhat

A rendelet részletezi a kötelező adatok felsorolását, megjelenítési formáját.

Nyelvi követelmények
- az élelmiszer forgalmazásának helye szerinti tagállam fogyasztói által könnyen érthető nyelven kell megjeleníteni

Egyéb, az adott országra vonatkozó rendeletek és irányelvek.

Az URS vállalja az élelmiszer címkék fordítását angol nyelvről, továbbá formai és tartalmi ellenőrzését, amely ellenőrzés kiterjed az Európai Uniós és hazai jogszabályoknak való megfelelőségre.

Lépjen velünk kapcsolatba...