Finanszírozási átvilágítás

Röviden

A cégfinanszírozás teljes áttekintése és a pénzügyi szektor szereplőihez meglévő széles körű kapcsolatrendszerünk alapján szakértőként közreműködünk a cég számára szükséges rövid- és hosszú távú, forgóeszköz- vagy fejlesztési célú finanszírozási források megszerzésében, valamint ’testreszabott’ finanszírozási módok, folyamatok és eljárások költséghatékonyságot javító tovább fejlesztésében.

Leírás

Minden vállalat életében eljön az a pillanat, amikor további fejlődéséhez már külső finanszírozási forrásokat kell bevonnia. A kkv-szektor életében ez mindenképpen kritikus helyzet, mert innentől kezdve az Ügyfél cége működése során – legalább bizonyos elemeiben - már külső elvárásoknak is meg kell felelnie.
Szolgáltatásaink között az egyik legfontosabb szolgáltatásunk a finanszírozási források megszerzésére vonatkozó átvilágítás.

Mihez kellhet külső finanszírozási forrás? Szinte bármihez. Így különösen szükség lehet:

Általános vállalatfinanszírozásra.
Ennek keretében:
- a rövidtávú likviditási helyzet kezelését szolgáló folyószámla-hitelezésre;
- rövid-középtávon a készletek, a vevők, ill. a szállítói kötelezettségek finanszírozását szolgáló forgóeszköz-finanszírozásra;
- meglévő (kedvezőtlen kondíciójú) hitelek előtörlesztésére, kiváltására új (kedvezőbb feltételekkel rendelkező) hitelekkel;

A fejlesztési célok elérésének finanszírozására. Ennek keretében források kellenek:
- beruházások megvalósításához, azaz gépek, berendezések, járművek, ingatlanok, stb. beszerzéséhez;
- komplett projektek (pl. új telephelyi beruházás) megvalósításához;
- külpiacokon való terjeszkedéshez;
- vállalatfelvásárlás megvalósításához;
- új termékek/szolgáltatások kifejlesztéséhez, meglévő termékek/szolgáltatások tovább-fejlesztéséhez;
- export-értékesítés elő- vagy utófinanszírozásához;

A finanszírozási átzvilágítás szolgáltatás keretében vállaljuk, hogy szakértőként közreműködünk az Ügyfél számára szükséges finanszírozási források megszerzésében. Ennek részeként, az Ügyféllel való együttműködésben, vele közösen:
- azonosítjuk az Ügyfél számára az adott cél eléréséhez legjobban illeszkedő, legkedvezőbb finanszírozási formát;
- kiválasztjuk a legkedvezőbb feltételeket nyújtó külső finanszírozó felet;
- elkészítjük, avagy közreműködünk a finanszírozáshoz szükséges terv (stratégiai és/vagy üzleti és/vagy beruházási és/vagy projektterv) elkészítésében;
- közreműködünk a finanszírozási szerződés megkötésében;
- folyamatosan javaslatokat teszünk egészen a finanszírozás tényleges elindulásáig.

Milyen finanszírozási források érhetőek el? Szinte bármilyenek.

Kiterjedt, széles körű kapcsolatrendszerünk van a pénzügyi szektor szereplőihez. Ennek révén el tudunk érni:
- hazai és külföldi kereskedelmi bankokat,
- lízingcégeket,
- speciális hitelprogramokat (pl. Széchenyi Hitel Program, Növekedési Hitel Program, uniós forrásokat közvetítő programok, pl. GINOP, VEKOP, KEHOP, stb.) közvetítő pénzügyi intézményeket,
- exportfinanszírozó pénzintézeteket,
- kockázati tőke- (venture capital) társaságokat,
- magánbefektetői alapokat (private equity fund).

Mekkora források érhetőek el? Szinte bármilyen nagyságúak. Az 5 millió Ft-tól akár a több mrd Ft-ig terjedően bármekkorák. Kapcsolatainkon keresztül az Ön számára is elérhetőekké válhatnak a nagyon előnyös finanszírozási megoldások!

Általában és tipikusan igaz, hogy mindenféle finanszírozási lehet?ség igénybe vételének előfeltétele, hogy az igénybe vevő Ügyfél cégének legyen egy olyan üzleti terve, amely hitelt érdemlően képes bemutatni, hogy a kért futamidő alatt a külső finanszírozási forrás segítségével vásárolt eszköz/berendezés ára, a kamatokkal együtt, a finanszírozó számára megtérül. A legjobb gyakorlatnak, akár a nemzetközi banki standardoknak is megfelelő ilyen tervek elkészítésében is segíthetünk.

Hisszük és tudjuk, hogy a finanszírozási átvilágítás keretében sikeres módokat és hatékony megoldásokat tudunk ajánlani, és az Ügyfél igényeinek megfelelően ’testre szabni’.

Lépjen velünk kapcsolatba...